A Szekeres cukrász dinasztia50 év hosszú idő, történelmileg is jelentős. Az mohácsi Szekeres cukrász család története pontosan ennyi időre, 3 generációra nyúlik vissza. A család által felhalmozott és a végletekig tökéletesített cukrász szaktudás olyan örökség, amelynek ápolása kiemelten fontos feladatunk a jelenben.
A múltbeli sikerek és kihívások során érett meg 50 év filozófiája, a minőségi cukrászat iránti elkötelezettségünk. A hagyományok megőrzése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a tudás továbbfejlesztésére, új utakat járva, új eljárásokkal és alapanyagokkal kísérletezve, ám mégis örökösen ragaszkodva legmagasabb minőségi elvárásainkhoz. Jövőnkre csakis úgy tudunk tekinteni, mint múltunk következetes folytatására, amelyhez szilárdabb alapot nem is tudnánk elképzelni örökségünknél. A Szekeres sütemények titka az három generáció által felhalmozott tudásban, a szakértő mozdulatokban, a precíz arányokban és a kiváló alapanyagokban rejlik. A klasszikus receptek megőrzésénél, a hagyományos sütemények előállításakor a kézi munka, a mindenre kiterjedő figyelem, az alkotórészek megfelelő hőmérséklete és számtalan egyéb olyan apróság is fontos szerepet játszik, amely mind alapvetően meghatározzák a végeredmény minőségét.
A hagyományos receptek megfelelő technológia mellett a mai kor igénye, az étkezési kultúra változása szerint korszerűsíthetőek, könnyíthetőek úgy, hogy eredeti ízüket teljes mértékben megőrizzék. Üzletünkbe betérő vendégeink gyakran kérnek meg bennünket, hogy áruljuk el termékeink kifinomult ízvilágának titkát. Erre a kérdésre azonban minden alkalommal csak azt válaszolhatjuk, hogy valamennyi süteményünk receptjének kulcsa a hosszú évek hozzáértő cukrászmunkájában és az alapanyagok gondos kiválasztásában rejlik.
Cukrászatunk fennmaradásának és sikerének alapja ennek a titoknak - a mesterségbeli szaktudásnak - az ápolása.